Till Minne


Leading April

Vår fantastiska "Prillan" har lämnat oss. Hon var min första alldeles egna Cavalier och mer vän än man kan önska sig!

Vi har hållit samman i vått & torrt under 12 fina år, och länge har jag bävat för den dagen hon inte längre skulle finnas vid min sida.

En sliten blick och en stor längtan efter vila avgjorde det svåra beslutet. Prillan fick somna in i mitt knä i lugn o ro hemma hos oss där hon trivdes som bäst.

Historierna om Prillan är många, det är tack vare henne som vi startade uppfödning av Cavalierer.


SUCH Homerbrent Pennyroyal

Underbara Roy finns inte längre.

Roy var den första täckhund jag valde att använda och jag var till mig av förtjusning den dag det stod klart att han skulle bli min. En vänligare pojke får man leta efter och jag är lycklig över att ha både dotter och flera barnbarn efter honom. Roy har även valpar i USA och återses i många av dagens stamtavlor.

En dag slutade Roy släpa hem sorkar och fick sin första hostattack. 

Eftersom han var i mycket god kondition och visade alla tecken på att må bra innan så trodde jag han drabbats av lunginflammation.

Fyra dagar senare står sanningen klar - lungödem som fått både hjärta och njurar utslitna, därav hostattackerna. Mitt beslut var inte svårt att fatta, man har aldrig rätt att hålla sina vänner vid liv om det innebär lidande, aldrig!


An Sofie´s Jaqueline

Jaqueline är en av Niccelia´s stamtikar som tyvärr inte längre är i livet.

En trevligare tik får man leta efter och saknaden efter vårt vackra busfrö är stor.

Jaqueline är mamma till Charlie, Colin och Liza som vi valt att behålla i kenneln. 

Lili & Rose är Jaquelines barnbarn och alla har de det där lite busiga energiska men otroligt snälla draget som gör att man smälter.Bimsans Shirley Temple

Shirley är en av Niccelia´s stamtikar som vi miste vintern 2013 då hon somnat in med sin flock runt sig här hemma. 

Shirley skulle ha fyllt 11 år och vi saknar hennes mjuka och kloka sätt. Ingen kunde fostra små busiga valpar hos oss, hon var en supernanny utan dess like.

Vi är mycket glada över att ha kvar dessa vackra, intelligenta linjer i vår kennel.


Niccelia´s Ophelia Lovibond

Vår lilla Ophelia, så saknad!

Ophelia föddes hos oss hösten 2012 och var precis som vilken liten underbar valp som helst. Tanken var att hon skulle flytta till Norrland men vid besiktningen upptäcktes att hennes lymfer var svullna vilket avgjorde saken, vi behöll henne naturligtvis.

Lillhjärtat växte och vi trodde att svullnaden varit något tillfälligt men så en dag blev hon bekymrad och sjuk. Vi valde att låta henne somna in då hon uppenbarligen led. Sorgen att behöva släcka ett litet ungt liv är förlamande.

Till trots för en grundlig obduktion hittades aldrig något fel och det får vi leva med. 

Detta är bland det värsta jag upplevt under mina år som uppfödare - man går sönder....


Sperringgårdens Crown Royal

Lille ljuvlige Kevin.

Han var en liten extremt mjuk pojke och vacker så klockorna stannade. Kevin kom att verka i avel både hos oss och andra uppfödare och hans valpar blev fantastiska.

Vi saknar Kevin så mycket.

<3


 

                         Till sidans topp